TÜRK HAREKETİNE KATIL

TÜRK HAREKETİNE KATIL haberinin gerçek görüntüsü.

Yazdır

2019-09-27 11:13

TÜRK HAREKETİ’NDEN;

“Türkçülük bir bayrak gibidir; tıpkı Türk bayrağı gibi. Bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir.”

                                                                                                                     M. Kemal Atatürk

Türkçülük Nedir?

Anadolu’da Türk sosyal ve siyasi hayatına 19ncu asır sonunda giren Türkçülük ile ilgili ilk tarifi Ziya Gökalp “Türkçülüğün Esasları” adlı kitabında görmekteyiz. Ziya Gökalp’e göre “Türkçülük, Türk Milletini sevmek ve yükseltmek” demektir.

Ziya Gökalp gibi sosyolog olan Sadri Maksudi’ye göre “Türkçülük Türklüğe taraftar olanların cereyanıdır.”

Son yüzyılın önemli Türkçüleri olan Hüseyin Namık Orkun, Hamdullah Suphi, Cezmi Türk, Atsız, Arif Nihat Asya, Zeki Velidi, Abdülkadir İnan, Osman Turan gibi ilk aklımıza gelen Türkçüler de, “Türklüğü maksatta birleştirmek” gibi ayrı ayrı tarifler yapmışlardır.

Atsız Ata, ”Türkçülük, Türk ırkının ruhunda, kanında, beyninde yaşayan hayat prensiplerinin fikir haline gelmiş şeklidir” der.

Bu tarifler elbette yeterli değildir. Türk olan herkes milletini sever. Sadece milleti sevmek yetmez. Bizi biz yapan değerleri; dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve âdetlerimizi vatanımızı, bayrağımızı ve Türkiye Cumhuriyeti dışında yaşayan insanlarımızı da sevmemiz gerekir.

Dolayısıyla, Türkçülük düşüncesi dinamik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle değişmez ve klâsik bir tarif yapmak da mümkün değildir.

 Bize göre Türkçülük;

Türk’e has değerleri bilmek ve korumak, Dini inancı ve mezhebi ne olursa olsun dünya üzerinde yaşayan bütün Türklerin bağımsız olarak daha iyi şartlarda yaşaması için fikir üretmek, Türk Milletine yönelik sevgiyi eyleme dönüştürmek, Türk Birliğini sağlamak için çalışmak ve Türk Milletini çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmaktır.

 SESLENİŞ

    1. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesinin, Türk Devleti ve Milletinin temel ve esasını teşkil eden Türk Milliyetçiliğinin başta bilim ve teknoloji, kültür, eğitim ve siyaset olmak üzere her alan ve meslekte bir ideal ve ülkü olması ve gelişmesi için her türlü faaliyetlerde bulunmak. Milliyetçi çözüm yolları ve politikalar üreterek bunları kamuoyuna sunmak. Bu çizgideki idealist insanları bir araya getirmek, bunların çalışma ve ürünlerini halka arz etmek, bu surette anayasamızın değişmeyen temel başlangıç hükümleri doğrultusunda ve cumhuriyet rejimi altında Türk Milletinin ve devletinin ilelebet var olması ve giderek güçlenmesine yardımcı olmak.

    2. Türk devlet ve toplulukları arasında dostluk, kardeşlik ve işbirliğini geliştirmek. Bu amaçla Türkiye’de ve diğer Türk Ülkelerinde kurultaylar tertiplemek. Kurultayların aldığı kararları değerlendirmek ve uygulamaya geçirmeye çalışmak. Karşılıklı eğitim, sanat, spor, kültür vb. alanlarda bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla çalışmalarını yaptığımız derneğimiz yasal olarak kurulmuştur.

 Davamız Türk Milliyetçiliği/Türkçülüktür. Bu davayı terk etmek, mücadeleden kaçmak, susmak, korkmak davaya ihanettir.

Türk’ün kutlu davası olan Güçlü Türkiye ve Türk Birliği yolundaki yürüyüşümüz başlamıştır.

Türk’ün bayrağını ebediyen dalgalandırmak, başka milletlerin boyunduruğu altında yaşayan Türk Vatanlarını bağımsızlıklarına kavuşturmak ve Türk Birliğini kurmak için varız.

Bu uğurda son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Biliyoruz ki…

Bizden sonra gelenler bu kutsal davayı ömürlerinin sonuna kadar devam ettireceklerdir.

Bu amaç ve düşüncede olanları da Türk Hareketine bekliyoruz.

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN.

BİZİM DAVAMIZ;

1. TÜRKÇÜLÜK DAVASIDIR.

2. TÜRK VATANLARINI KORUMA VE KOLLAMA DAVASIDIR.

3. BÜYÜK TÜRK BİRLİĞİNİ KURMA DAVASIDIR.

4. BAŞKA MİLLETLERİN İDARESİ ALTINDA YAŞAYAN TÜRKLERİ BAĞIMSIZLIKLARINA KAVUŞTURMA DAVASIDIR.

5.TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİ TANITMA, YÜCELTME VE YÜKSELTME DAVASIDIR.

6. TÜRK İNSANINI BUGÜNKÜ MEDENİYET ÜZERİNE ÇIKARMA, İNSANCA YAŞAMA HAKKINA KAVUŞTURMA DAVASIDIR.