23 NİSAN 2019 BİLDİRİSİ haberinin gerçek görüntüsü.
2019-09-27 13:32
Büyük Türk Milleti, Göz Bebeklerimiz, geleceğimiz, umudumuz olan Çocuklarımız,
Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşıyoruz…
TÜRK HAREKETİ Olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyor, bu güzel günün aydınlık ve huzur dolu günlerin müjdecisi olmasını diliyorum.
Bir milletin geleceğinin milletin kendisi tarafından belirlendiği, milletin kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir günün sevincini yaşıyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920 günü saat ikiye çeyrek kala başlayan ilk Genel Kurul toplantısına en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Milletvekili Şerif Bey Başkanlık yapmıştır. Şerif Bey "Ezelden beridir hür ve bağımsız yaşayan milletimiz bu esaretini kesin ve kararlı bir biçimde reddetmiş ve derhâl vekillerini toplamaya başlayarak yüce Meclisini vücuda getirmiştir. Bu yüce Meclisin Reisi sıfatıyla ve Allah’ın yardımıyla milletimizin iç ve dış tam bağımsızlığı dâhilinde geleceğini bizzat düzenleyerek ve bütün dünyaya ilan ederek Millet Meclisini açıyorum." Demiştir.
Türkiye Cumhuriyeti devletini kurma yolunda kararlı ve azimli çalışmalarını sürdürmüşler ve bu ulu devleti kurmuşlardır.
1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle der: "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır, o da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır; o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir."
Milletine bu kadar güvenen, milletini bu kadar yücelten, halkını baş tacı yapıp milletin egemenliğini millete emanet eden bir lidere tarihte çok az rastlanır. Atatürk daha Millî Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında, 22 Haziran 1919’da Amasya Tamimi’yle halkına güvenini şöyle ifade etmiştir: "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır."
Bilindiği gibi ilk adı 23 Nisan Çocuk Bayramıdır. 1980 den sonra adı “Milli Egemenlik ve çocuk bayramı” olarak değiştirilmiştir. Bu bayram Milli Hâkimiyetin, Milli Egemenliğin tesis edildiği, TBMM’nin kurulduğu tarihtir.
Diğer taraftan çocukların özellikle yetim çocuklar için kurulan Çocuk Esirgeme Kurumu olan cemiyetin kutlandığı, Atatürk’ün çocukları kabul ettiği esasında şehit çocuklarına yardım yapıldığı, onların onurlandırıldığı ve onlara sahip çıkıldığı bir bayramın adıdır.
Dünyada çocuk bayramı olan başka bir ülke de yoktur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda payı olan ulu önder Atatürk ve bütün kahramanlarımızın egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 100ncü Yılı'nı kutluyoruz. Kahraman Gazi ve Şehitlerimizi saygı ile anıyoruz.
Onlar Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmış Türk Milletinin, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak ve bu millete yakışanın kendi kendisinin efendisi olmak olduğunu düşünerek bunu yapmışlardır.
Ne var ki, bugün baktığımızda milletimize gerçekten güzel bir gelecek sağlamak adına, yarınlarda sizlerin bizden mutlu yaşamanız için pek de bir şey yapabildiğimizi söylememiz oldukça zordur.
Ancak, karamsarlığa düşmeye, yüreğimizi karartmaya gerek yok. Zira Türk Milleti olarak umutluyuz. TÜRK HAREKETİ olarak inanıyoruz ki! Birlikte yarını bugünden güzel, bugünden daha yaşanılır kılacağız…
Bu yolda ileri gitmemiz için Türk Milleti olarak bilmeniz gereken şeyler bulunmaktadır.
Öncelikle Türk’ü seveceğiz, Vatan ve Bayrak sevgisini bileceğiz, Dürüst, onurlu ve çalışkan olmayı bileceğiz, Barışı, kardeşliği, birlik olmayı, beraber yaşamayı bileceğiz.
Türk’ü, Türkistan’dan Viyana kapılarına uzanan Türk’ün tarihini bileceğiz.
Malazgirt Zaferini, Göktepe Müdafaasını, Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Dumlupınar'ı, Büyük Taarruzu bileceğiz.
Türklük ruh ve bilincini bilecek ve yaşatacağız.
Derinliklerdeki kökümüzü bilecek, “ALPLİK, BİLGELİK ve DÜZGÜNLÜK” Temel kurallarımız olacaktır.
Görüldüğü gibi, yücelme ve yükselme yolunda ödevimiz ağır, yolumuz uzun.
Bayramımız kutlu olsun.
Atila Şimşek
TÜRK HAREKETİ BAŞKANI