TÜRK HAREKETİ
Ülkemizde Türklük bilinci ve ruhu sistemli bir ÅŸekilde yok edilmek, Türkiye Cumhuriyeti parçalanmak ve Orta Asya’da yer alan Bağımsız Türk Cumhuriyetlerinden uzak tutulmak istenmektedir.
Türk Hareketi;
Türkiye Cumhuriyetinde yaÅŸayan ve kendisini ayrılıkçı olarak kabul eden gruplarla mücadele etmek, ülkenin birlik ve bütünlüÄŸünü korumak, güçlü devlet, güçlü millet ve güçlü ordu tesis etmek ideali ile yola çıkmıştır.
Türk Hareketi;
Bu hareketi ile koordineli olarak, AB, Slav, Çin, Fars ve ABD tehdidi altındaki Bağımsız Türk Cumhuriyetleri ile adeta esir gibi yaÅŸayan 300 milyondan fazla Özerk Türk devletleri ve topluluklarını “Türk BirliÄŸi” altında birleÅŸtirmeyi savunmaktadır.
Kurulacak Türk BirliÄŸi, baÅŸta Balkanlar, Kafkasya, OrtadoÄŸu ve Orta Asya’da barışın, huzurun ve kalkınmanın teminatı olacağı gibi dünya barışının da teminatı olacağına inanmaktadır.
BİZİM DAVAMIZ;
1. TÜRKÇÜLÜK DAVASIDIR.
2. TÜRK’Ü VE TÜRK VATANLARINI İLELEBET YAÅžATMA DAVASIDIR.
3. GÜÇLÜ TÜRKİYE YARATMA DAVASIDIR.
4. BAÅžKA MİLLETLERİN İDARESİ ALTINDA YAÅžAYAN TÜRKLERİ BAÄžIMSIZLIKLARINA KAVUÅžTURMA DAVASIDIR.
5. BÜYÜK TÜRK BİRLİĞİNİ KURMA DAVASIDIR.
6.TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİ TANITMA, YÜCELTME VE YÜKSELTME DAVASIDIR.
7. DÜNYANIN NERESİNDE YAÅžARSA YAÅžASIN, HANGİ İNANÇTA OLURSA OLSUN, BİR TÜRK’ÜN PARMAÄžI KANARSA, YÜREĞİNDE O ACIYI HİSSETME DAVASIDIR.
8. TÜRK İNSANINI BUGÜNKÜ MEDENİYET SEVİYESİ ÜZERİNE ÇIKARMA, İNSANCA YAÅžAMA HAKKINA KAVUÅžTURMA DAVASIDIR.
9. ADRİYATİK’TEN ÇİN SEDDİNE, KUZEY BUZ DENİZİ’NDEN TİBET YAYLASINA KADAR GENİŞ BÖLGEDE YAÅžAYAN TÜRKLERİ BİRARAYA GETİRME DAVASIDIR.