Türk Hareketi Derneði Ýzmir Þubesinden TGS ye ziyaret
Basýnda Türk Hareketi
2017-08-14 14:30

Türk Hareketi Derneði Ýzmir Þubesinden TGS ye ziyaret

ÝZMÝR - Türk Hareketi Derneði (THD) Ýzmir Þubesi Baþkaný Mustafa Lütfü Demiraðlý, Türkiye Gazeteciler Sendikasý (TGS) Ýzmir Þubesi Baþkaný Halil Ýbrahim Hüner\'i ziyaret etti.

18 Þubat 2017 Cumartesi 13:04

Demiraðlý, Sivil Toplum Örgütlerden Sorumlu Ýl Baþkan Yardýmcýsý Ahsen Kol ve THD Ýzmir Þubesi Üyesi Sevdim Erkan Demiraðlý\'nýn eþlik ettiði ziyarette yaptýðý açýklamada, THD Genel Baþkanlýðý\'ný Atilla Þimþek\'in yürüttüðünü, ilk þubenin Ýzmir\'de açýldýðýný, Samsun\'da da ikinci þubenin açýlýþ çalýþmalarýnýn sürdüðünü bildirdi.

AMAÇ TÜRK DÜNYASINI BÝRLEÞTÝRMEK

Baþkan Demiraðlý, Türkiye Cumhuriyeti\'ne her yönden saldýrý olduðunu söyledi. 1919\'da Mustafa Kemal, Refet Bele, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy tarafýndan imzalanan Kazým Karabekir ile Cemal Paþa ile telgrafla onaylanan Amasya Genelgesi\'nde bugünlerin anlatýldýðýný anýmsatan Mustafa Lütfü Demiraðlý, genelgenin ilk maddesinin \"yurdun bütünlüðü ve milletin baðýmsýzlýðý tehlikededir\" olduðunu hatýrlatarak bugün de ayný þeylerin yaþandýðýný öne sürdü.

Demiraðlý; þunlarý kaydetti:

\"Günümüzde ayrýmcýlýk yapýlarak toplum bölünmeye ve tam baðýmsýzlýða saldýrýlarak birliðimiz yok edilmeye çalýþýlmýþtýr. Cumhuriyetin niteliklerine ve kurucu deðerlere yönelik olarak da her yönden saldýrýlar her geçen gün artmýþtýr. Türk kimliði ve Laiklik yok edilmeye çalýþýlmaktadýr. Din siyasete alet edilmekte, TSK ve yargý itibarsýzlaþtýrýlmaya çalýþýlmaktadýr. Siyasetin kirletildiði günümüzde ulusal tarih bilincimiz ve Türk kültürümüz unutturulmaya çalýþýlmaktadýr. Derneðimiz,  Ulusal tarihimize ve Türk kültürüne sahip çýkmak için çalýþma yürütmektedir.\'\'

TGS Ýzmir Þubesi Baþkaný Hüner de ziyaretten memnuniyet duyduðunu ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti\'nin ilelebet yaþamasýnýn Atatürk ilke ve Ýnkýlaplarýna yurttaþlarýn sýký sýkýya sahip çýkýlmasýyla mümkün olacaðýný vurguladý.

Ziyarette, TGS Ýzmir Þubesi Denetleme Kurulu Baþkaný Okan Yüksel, Denetleme Kurulu Üyesi Nüvit Tokdemir de hazýr bulundu.

Ege’de SENTEZ (18 Þubat 2017)

Avrupa Birliðine benzer bir Türk Birliðinin kurulmasýný onaylýyormusunuz?

Türk Hareketi Derneði-THD © 2016 |Web Sitemiz Türk Hareketine Aittir Ýzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanýlamaz.