Türk Boyları Konfederasyonu da hayır dedi
Basında Türk Hareketi
2017-08-14 14:42

Türk Boyları Konfederasyonu da hayır dedi

Yurt genelinde 436 dernek, 12 federasyonun bağlı olduğu Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında “hayır” diyeceklerini belirtti.

Türk Boyları Konfederasyonu, Ertuğrulgazi Kültür Dernekleri Konfederasyonu, Oğuz boyu Kültür Dernekleri Konfederasyonu, Toplumsal Düşünce Derneği, Türk Hareketi Derneği, Yörükler Türkmenler Kültür Derneği, Tüm Anadolu Şehit ve Gazi Yakınları Derneği, Türk Aydınları Vakfı\'nın oluşturduğu “Milli İrade Platformu” halk oylaması için “hayırda hayır vardır” sloganını kullanıyor.

Platform üyelerinden Durhasan Koca, Fethi Bolayır, eski milletvekili Yusuf Bacanlı, eski genel müdür Nazım Yüksel, SÖZCÜ\'yü ziyaretinde, seçmenleri mutlaka oy kullanmasını istediler. SÖZCÜ Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e geleneksel kefiye takan Koca, “Sandığa gitmemek, oy kullanmamak sorumluluktan kaçmaktır. Sandığa gidip oy kullanmak vatan borcudur. Bu görevi hayırla yerine getirelim” dedi. Toplumsal Düşünce Derneği Başkanı Fethi Bolayır, halk oylamasının parti değil, ülke meselesi olduğunu belirtti.

Sözcü Gazetesi. (31 Mart 2017)

Bu haber 1939 kez okundu.
  • Türk Hareketi Diyor Ki...
    KENDİ KİŞİSEL ÇIKARLARI İÇİN YABANCILARLA VE SİYAS...

• Bildiri
    NE YAPMALIYIZ… Önce çaldırdığımız hayallerimi...