Haziran 2019 Bulteni

. Ahned Cevad'ın "Susmaram" şiiri
    * Ankara'ya Oğuz Kağan Heykeli Yakışır yazısı,
    * Hindistanda Türk Soykırımı,
    * 3 Mayıs ve 19 mayıs etkinliklerinden resimler yer almaktadır.

ANKARA’YA OĞUZ KAĞAN HEYKELİ YAKIŞIR.

Ankara bir Oğuz yurdudur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara ilimizin çevresinde yer alan yerleşim merkezlerini incelediğimizde 24 Oğuz boyundan 15’inin isimleri ile ödüllendirilmiş yerleşim merkezleri ile karşılaşmaktayız.

Ankara güneyinde Konya yolu üzerinde Eymir Köyü, bu köyün biraz doğusunda Bayındır ve Yüreğil Köyleri yer almaktadır. Kuzeydoğuya doğru gidildiğinde Pursaklar İlçesi yakınlarında Peçenek Köyü, Akyurt Kazası yakınlarında Kızık Köyü, Esenboğa Hava Limanının bulunduğu köy ise Buğdüz Köyüdür.

Ankara’nın kuzeyinde yer alan Çubuk ilçesinin etrafında Kargın, Yazır, Kızık ve Çavundur köyleri yer almaktadır. Yine Karşıyaka Mezarlığının yanında Yıva Köyü bulunmaktadır.

Kazan ilçesinin çevresinde Peçenek, Eymür, Kınık, Kayı, Eymür, Kınık yerleşim alanları bulunmaktadır.

Kazan, Kızılcahamam arasında Kızık, Bayındır, Kınık, Peçenek, Avşar ve Bayat köyleri yer almaktadır.

Ankara’nın batısında yer alan Ayaş ilçesi civarında yer alan Kayı, Avşar ve Kayı köyleri elbette Oğuz yurdudur.

Ankara’nın batısında ise Peçenek ve Dodurga yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Görüldüğü gibi bazı yerleşim merkezlerinin isim benzerliğinden dolayı tam 28 adet Oğuz Boyunun alt unsurlarını içeren tirelerinin isimlerini taşıyan yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Türk Coğrafyası incelendiğinde Ankara gibi Oğuz Boyları ile çevrelenmiş hiçbir yerleşim yeri bulunmamaktadır. Yukarıda açıklanan durum, Türk ırkın iki büyük boyundan biri olan Oğuz Boyunun Ankara ve çevresinde büyük oranda yerleşmesini göstermekte ve Ankaralılar için bir iftihar vesilesi olmaktadır.

Ankara’nın başkent yapılmasının en büyük gerekçesi Ankara ve civarının Oğuz Boylarından oluşması ve Yüce Türk, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün bu durumu tespit ederek burayı ebedi Türk başkenti yapmış olmasıdır.

Oğuzlar yurdu olan Ankara’mıza Oğuz Atamızın bir heykelinin yapılması ile ilgili girişimlere başlayan Türkiye-Türkmenistan Dostluk Derneği Kurucu Başkanı Selahattin Baysal Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ankara’nın merkezinde uygun bir yerde tarihi bir atmosferde yapılacak Oğuz Kağan heykelinin Ankara’ya ayrı bir değer katacağına inanıyoruz.

Ve, diyoruz ki!

Yoksa şu yaprakta Yavuz!

Yoksa şu sayfada Oğuz!

Biz de yoğuz, biz de yoğuz.

Atila Şimşek

TÜRK HAREKETİ BAŞKANI